keremaaa ستوتة جديدة لانج
المزاج : عايشة فى : Egypt الجنسية : Egyption عدد المساهمات : 5 تاريخ التسجيل : 17/03/2010 العمر : 38
| موضوع: المقلوبة على الطريقة الخليجية الخميس أبريل 29, 2010 8:24 pm | |
|
المقادير كيلو صدور فراخ أو لحم ضاني "حسب الرغبة" كوبان أرز "منقوع في ماء مملح لمدة ساعة" ثمرة باذنجان كبيرة 2 ثمرة بصل مفرومين فص ثوم ملح + كمون + قرفة + كاري + حبهان كوب حمص زيت
الطريقة 1- أحضري صدور الفراخ أو اللحمة واغسليها كويس، وقطعيها لمكعبات كبيرة شوية، وحطيها على النار مع كوب ماء والثوم والقرفة والملح وسيبيها لغاية ما تستوي والمية اللي فيها تنشف خالص.
2- صفي الأرز من المية اللي منقوع فيها، وحطيه في وعاء على النار وحطي عليه كمية من المية تغطيه وتبليه بالملح والحبهان والقرفة والكاري، وسيبيه لغاية ما يتسلق وبعد كده صفيه من الميه اللي فيه.
3- أحضري الباذنجان واغسليه كويس، وقطعيه لشرائح بالطول من غير ما تقشريه، وحمريه في الزيت.
4- أحضري وعاء وحطي فيه كمية من الزيت وحطيه على النار علشان تحمري فيه البصل، ولما البصل لونه يبقى ذهبي ضيفي عليه الملح والقرفة والكمون والكاري، وبعد كده ضيفي الحمص وقلبيه مع البصل.
5- أحضري صينية وادهني قاعدتها بمقدار معلقتين زيت، وبعد كده حطي 1/3 كمية الأرز، وبعد كده حطي اللحمة أو الفراخ وخليط البصل والحمص، وبعدين رصي شرائح الباذنجان، وفي الآخر خالص بتحطي باقي الأرز، وسيبيه على نار هادية لمدة 20 دقيقة.
6- شيلي المقلوبة من على النار واقلبي الصينية في طبق التقديم، وبالهنا والشفا.
| |
|